Vedfyring er viktig
.

Hvis strømmen går, er det i hvert fall én oppvarmingskilde som ikke svikter, og det er god gammeldags vedfyring. Dessuten vil de fleste hjem trenge litt ekstra varme på de aller kaldeste dagene. Da er det ingenting som kan erstatte den gode varmen fra vedfyring fra ovn eller peis.
 
Vedfyring er billigere og mer miljøvennlig en strøm. Selv nå, med så mange moderne varmekilder, er vedfyring både viktig, rimelig og ikke minst en miljøvennlig måte å holde varmen på. Regnestykker viser at vi på Vestlandet betaler mer for strøm som oppvarming per kWh enn ved vedfyring. Vedprisene er mye mer forutsigbare, og varierer mye mindre enn strømprisene.
 

Vedfyring i ovn og peis har i tillegg en høy toppeffekt. I motsetning til en luft/luft-varmepumpe kan vedovner gi nok varmeeffekt også i de kaldeste periodene. Det er oftest i disse periodene at strømprisene er høyest.
 

Har du mulighet til å hugge ved selv, er vedfyring ekstra rimelig.
 

Ubåt